För lärare


För lärare


Den här sidan är en skatt för oss pedagoger där vi kan hitta ett mycket stort antal powerpoints som vi får lov att använda oss av. Det är lärare som delar med sig av de powerpoints som de har skapat. Det finns powerpoints till de flesta ämnena och vi får väldigt gärna bidra med egna för att utöka skatten. 


Bedömning för lärande

Bedömning för lärande
Bedömning för lärande är ett kompetensnätverk för lärare. Dela med dig av dina tips och erfarenheter inom formativ bedömning. Hämta inspiration och kunskap. Diskutera bedömning med lärare från hela Sverige.


Var hittar du orden dator, internet, digital och webb i LGR 11?

Se filmen och fundera på hur detta kan hjälpa dig.

http://jaglaermigteknik.blogspot.se/2010/10/nya-laroplanen-pa-550.html


Läs mer om hur man gemensamt arbetar med bland annat bedömning för lärande för att höja måluppfyllelsen i Sigtuna.


Här delar Förstelärarna i Svedala kommun med sig av hur de arbetar inom alla områden i skolans värld. Läs och njut.Lär av andra lärare

Det finns många möjligheter för lärare att dela kunskap och erfarenheter med varandra. Lektioner, filmer, länksamlingar, ningar, bloggar, wikis... Ta för dig! Dela med dig!
Bloggar om skola och lärande
Jag lär mig teknikLärare på TwitterLärare på Delicious
Dela

Teacher On Demand


Lektion.seKunskapshubbenSkolbloggen - skapa din egen blogg

http://skolbloggen.se/
Digitala verktyg och resurser

Det finns så många verktyg och resurser på webben att det ibland känns som ett virrvarr av möjligheter och svårigheter. I de tre samlingarna nedan har man gjort ett försök att kategorisera russinen i kakan. Vågar/orkar du?
Digitala verktyg och resurser
E-learning and Web 2.0 tools for schools


Social Media Prisma

TED - fängslande tal av enastående människor

TED är en årlig tvärvetenskaplig konferens i USA med temat "idéer värda att sprida" . I samband med konferensen hålls ett antal föredrag med oftast kända och högprofilerade föredragshållare kallade TED Talks. Dessa filmas och läggs ut för alla att titta på gratis. Några bra filmer hittar du nedan. Du kan garanterat hitta andra favoriter. Vissa av filmerna är textade på flera olika språk. Index över samtliga tal.
Det finns även ett event som heter TEDxNYED och det riktar endast in sig på utbildning.

TEDSkolverket och Specialpedagogiska skolmyndigheten

Kolla källan
Inspiration

Istudios Filmproduktion on Vimeo.