tisdag 14 juni 2016

Lärare över Europa uppmärksammar mångfalden!

Den 9 maetwinningj fyllde eTwinning 11 år. I 11 år har lärare över hela Europa samaeTwinning mångfaldrbetat, lärt sig genom kollegialt lärande, samplanerat och genomfört projekt tillsammans med sina klasser. Detta har firats på flera olika vis i år, bland annat så firades det med temat Mångfald och ett stort antal lärare har arbetat med detta tema på olika vis och sedan redovisat detta som korta filmer och en del av dessa kan ni se här:
En liten bok har skrivits där röster från lärare OCH elever har samlats ihop kring vad de ser so
m de största vinsterna med att arbeta med internationellt samarbete. Det är en mycket tänkvärd liten bok särskilt när du läser om elevernas upplevelser och vad de tar med sig in i i vuxenlivet vad gäller att ha ett öppet sinne, utveckla sina språkkunskaper, få en ökad förståelse och en medvetenhet som EU-medborgare. Eleverna hade inspirerats till att studera utomlands, arbeta utomlands, läsa till lärare/programmerare osv. Jag ska inte berätta allt. Läs gärna boken online här:

Har du inte börjat arbeta med eTwinning redan så ta steget, våga prova, upptäck hur mycket tid du sparar och hur enkelt du kommer att tycka att det är och du kan få hur mycket stöd och hjälp du vill  från mig eller vilken annan eTwinningambassadör som helst. 

måndag 6 juni 2016

Arbeta med öppna lärresurser del 1

Jag kommer att skriva en del inlägg nu under de kommande veckorna kring öppna lärresurser. Det finns mycket att säga, mycket att ta in och mycket att lära sig när det gäller öppna lärresurser så därför ska jag ta det steg för steg. Som ett led i min egen lärprocess vad det gäller öppna lärresurser så har jag skapat några egna och de får ni gärna ta del av och prova på:

Edpuzzle – här har de en film gjord av elever från Vellinge som låg på youtube att arbeta med.
Kahoot – här har de ett spel att arbeta med.

Turf Hunt – här ska de ge sig ut på stan och följa sträckan från Östergatan över Adelgatan till Västergatan och slutligen komma till slottet – på vägen får de information genom verktyget som jag har lagt in till dem. Det går på kordinater så när eleverna närmar sig den punkten, det huset eller vad det nu kan vara så kommer informationen upp.
(Denna länk är inte aktiv än då jag väntar på godkännande från Locatify.
Quizlet  - här får de ännu ett spel att träna sina kunskaper på.


Här har jag skapat olika slags uppgifter och aktiviteter och jag delar dem med alla som vill prova dem. Jag tar gärna emot feedback på dem. Fortsättning följer kring vad öppna data är och hur du kan arbeta med det och skapa helt dagsfärska läromedel tillsammans med dina elever. När ni börjar arbeta med digitala verktyg så använd gärna någon annans och lär dig genom att använda dem. Sedna kan du börja skapa egna aktiviteter men mitt tips till dig är att ta ett verktyg i taget. 

Lär, upptäck och utforska vår fantastiska digitala värld tillsammans med dina elever!