tisdag 14 juni 2016

Lärare över Europa uppmärksammar mångfalden!

Den 9 maetwinningj fyllde eTwinning 11 år. I 11 år har lärare över hela Europa samaeTwinning mångfaldrbetat, lärt sig genom kollegialt lärande, samplanerat och genomfört projekt tillsammans med sina klasser. Detta har firats på flera olika vis i år, bland annat så firades det med temat Mångfald och ett stort antal lärare har arbetat med detta tema på olika vis och sedan redovisat detta som korta filmer och en del av dessa kan ni se här:
En liten bok har skrivits där röster från lärare OCH elever har samlats ihop kring vad de ser so
m de största vinsterna med att arbeta med internationellt samarbete. Det är en mycket tänkvärd liten bok särskilt när du läser om elevernas upplevelser och vad de tar med sig in i i vuxenlivet vad gäller att ha ett öppet sinne, utveckla sina språkkunskaper, få en ökad förståelse och en medvetenhet som EU-medborgare. Eleverna hade inspirerats till att studera utomlands, arbeta utomlands, läsa till lärare/programmerare osv. Jag ska inte berätta allt. Läs gärna boken online här:

Har du inte börjat arbeta med eTwinning redan så ta steget, våga prova, upptäck hur mycket tid du sparar och hur enkelt du kommer att tycka att det är och du kan få hur mycket stöd och hjälp du vill  från mig eller vilken annan eTwinningambassadör som helst.