söndag 21 maj 2017

Kollegialt lärande för lärare

INDUCAS är ett pilot projekt sponsrat av den Europeiska unionen och kommer främst att handla om följande två frågor:

• Hur kan nyexaminerade lärare, och lärare som arbetat kortare än två år, få bättre support i sitt yrke genom en riktad grupp där alla är i samma situation och där de uppmuntras att dela med sig och diskutera i dialog med de andra?
• Hur skulle ett liknande nätverk för mentorer kunna se ut där de kan utveckla sin praktik genom att dela med sig av och lära av varandra till förmån för de nyexaminerade lärare som de ska handleda?

I denna fas av pilot projektet INDUCAS (2017-2018), kommer nyexaminerade lärare och mentorer från Italien, Frankrike, Sverige och Rumänien att uppmuntras till att delta i ett av de fyra nätverken (ett för varje land på det landets språk).

Om du är intresserad av att gå med i ett av de fyra nätverken för nyexaminerade lärare så  ta då och fyll i formuläret här nedan redan nu:

https://goo.gl/forms/dHkC8RkCeOG8fqxd2

Vill du lära dig mer om digitala verktyg, gamebased learning, programmering och andra stora och mindre saker som är viktiga i ditt dagliga arbete. Ta chansen att lära tillsammans med andra i samma situation som du, bolla idéer, diskutera och brainstorma tillsammans.
Var vänlig och notera att för att du ska kunna gå med i någon av nätverken för nyexaminerade lärare så behöver du arbeta i ett av de fyra länderna (Italien, Frankrike, Sverige eller Rumänien) och du behöver vara registrerad hos eTwinning först. Om du inte har registrerat dig så gör det här: https://www.etwinning.net/

Om du är en erfaren lärare och är intresserad av bli mentor så kan du gå med i kursen som heter "Mentoring in Schools MOOC" som startade den 15 maj på European School Net. Länken för att registrera dig är: http://www.europeanschoolnetacademy.eu/web/mentoring-in-schools

Aktiviteterna startar i mitten/slutet av maj och varar till november 2017.