fredag 9 oktober 2015

Presskonferens på Kryddgårdsskolan

I är är det Kryddgårdsskolan som håller i "Barnens presskonferens" i Malmö och under denna kommer de att tillkännage årets vinnare av World's Children's Prize, som har röstats fram av miljontals barn över hela världen.  Denna presskonferens är i pelarsalen i Stadshuset på onsdag den 14/10 och dit är media, politiker, rektorer och andra tjänstemän inbjudna och barnen har förberett några frågor till tjänstemän och politiker i Malmö stad kring hur de gör för att lyssna till barnen inför beslut som berör deras liv. Det ska bli mycket spännande att höra de svar de kommer att få då elevdemokrati är en viktigt fråga som tas på stort allvar i Malmö stad upplever jag det som.
Här får ni en repetition kring vad årets kandidater arbetar och kämpar för varje dag (detta är taget ur pressreleasen inför presskonferensen efter tillåtelsen från lärare på skolan):

Årets kandidater är:
Phymean Noun: nomineras till World’s Children’s Prize 2015 för sin fjorton år långa kamp för barnen på soptippen i Kambodja och deras rätt till utbildning.
Javier Stauring: nomineras till World’s Children’s Prize 2015 för sin över 20 år långa kamp för barn som fängslats och för brottsoffer, samt för deras familjer.
Kailash Sathyarti: nomineras till World’s Children’s Prize 2015 för sin livsfarliga kamp mot barnarbete och slaveri och för alla barns rätt till utbildning. 
Fakta om World Children´s Price WCP
World’s Children’s Prize är världens största årliga rättighetsutbildning för barn. Sedan starten år 2000 har 36 miljoner barn, en halv miljon av dem i Sverige, deltagit i det årliga World’s Children’s Prize-programmet, där de utbildas för att kunna engagera sig för en medmänsklig värld där barnets rättigheter och demokrati respekteras. Programmet avslutas med en världsomröstning, Global Vote, där miljoner barn utser mottagaren av World’s Children’s Prize, som ofta kallas "Barnens Nobelpris". 
I Skåne deltar 34 skolor runt om i länet. Barnens presskonferens hålls samtidigt över hela Sverige och i många andra länder. 
World’s Children’s Prize beskyddas av bland andra Aung San Suu Kyi, Drottning Silvia, Desmond Tutu och sångerskan Loreen.
Mer information om priset finns på www.worldschildrensprize.org
 Ett jättestort GRATTIS till eleverna på Kryddgårdsskolan!  Jag är sååå glad för er skull!